Instellingen

Utrecht krijgt Croquetten Boutique

UTRECHT - Na het Frites Atelier van topkok Sergio Herman, komt er nu ook een Croquetten Boutique in de Utrechtse binnenstad. De horecazaak komt in de Bakkerstraat, in het pand waar eerst de Handyman zat. Chique snacken lijkt een trend te worden in Utrecht.
"Onze liefde voor croquetten delen, dat is wat we willen met de Croquetten Boutique. Met onze Boutique plaatsen we croquetten weer op een voetstuk", aldus eigenaar Brian Steevens op Facebook.
Steevens kwam op het idee voor een luxe krokettenzaak toen hij met zijn vriendin Désirée in de kroeg zat. "Bijna iedereen lust het. Het was er honderd jaar geleden al en zal er over honderd jaar nog zijn. En toen zijn we eens gaan kijken wat er mogelijk is", aldus de ondernemer.

KLEFFE WITTE PUNTJE

De Croquetten Boutique wil het klassieke broodje "pimpen" zodat ze "het kleffe witte puntje" naar een hoger plan kunnen tillen. Steevens: "We krijgen onder meer kroketten van pastinaak en paddestoel, kipkroketten met gele wortel en een kroket met appel, kaneel en rozijntjes. Maar ook de gewone rundvleeskroket natuurlijk".
Op dit moment wordt het pand in de Bakkersstraat grondig verbouwd. In november gaat de winkel open. Stevens zoekt nog krokettenbakkers die in de zaak aan de slag willen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.