Provincie Utrecht mag hopen op nieuwe Michelinster

LEERSUM - Boerma is verantwoordelijk voor het bijbehorende restaurant Voltaire in Parc Broekhuizen. Hij blijft wel koken in zijn beroemde driesterrenzaak De Leest in Vaassen.
CULINAIRE KOERS
De gelauwerde chef heeft in Leersum de culinaire koers uitgezet en geeft leiding aan de kookbrigade, bestaande uit Robert Poel (eerder werkzaam bij De Leest) en executive chef Thomas Diepersloot.
Op het menu staan gerechten uit de moderne wereldkeuken, veelal met Aziatische invloeden. Bij de bereiding worden lokale ingrediënten gebruikt uit de moestuin van Parc Broekhuizen. Groenten, schaal- en schelpdieren voeren de boventoon op de kaart.
DROOMLOCATIE
Het landgoed van Parc Broekhuizen is recent gerenoveerd. Boerma hoefde niet lang na te denken om er aan de slag te gaan. "Dit is een droomlocatie voor mij, een unieke plek waar alles bij elkaar komt: een bijzondere historie, een prachtige omgeving en een intieme sfeer binnen."
De intenties van de chef zijn duidelijk. "Mijn doel is om gasten mee te nemen in een zinnenprikkelende ervaring, waar al dit moois samensmelt met wat wij in het restaurant te bieden hebben."
TROTS
General Manager Justin Ultee is trots op het binnenhalen van de driesterrenchef met wie hij de afgelopen tien jaar al vaker samenwerkte. Hij hoopt Parc Broekhuizen met de nieuwe koers "wereldwijd op de kaart zetten".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.