Burgemeester IJsselstein na politieke chaos: werken aan vertrouwen

IJSSELSTEIN - Burgemeester Patrick van Domburg van IJsselstein wil vooruitkijken na het aftreden van de drie wethouders in zijn gemeente.
"Ik heb vanavond gehoord dat zowel ik als burgemeester het college en de raden vertrouwen moeten terugwinnen. En dat gaan we doen met z'n allen."

REACTIE

Hiermee reageert de burgemeester op
van de wethouders en hun keiharde kritiek op de gemeenteraad. Die zou "zuur" zijn. "Ik weet dat de wethouders het beste met de stad voor hadden."
De politieke ruzie is ontstaan als gevolg van de ambtelijke samenwerking met buurgemeente Montfoort, die een stuk duurder is uitgevallen dan gepland. Onlangs zijn een nieuwe directeur en gemeentesecretaris aangesteld voor het project, dus Van Domburg zet het graag voort.

MOTIE VAN WANTROUWEN

Ondanks dat de wethouders aan het begin van de avond zijn afgetreden bleef de motie van Lokale Democaten IJsselstein (LDIJ) tegen het college op tafel liggen. Sommige raadsleden zagen de motie ook tegen het functioneren van burgemeester Van Domburg.
Uiteindelijk stemden elf raadsleden voor de motie van wantrouwen en negen tegen. Van Domburg blijft desondanks gewoon burgemeester.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.