RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Landelijke inzamelingsactie voor Midden-Oosten start in Domkerk

1/2
UTRECHT - Utrechters maken zich steeds meer zorgen over christenen in het Midden-Oosten. Door aanslagen zijn kerken verwoest en moeten veel christenen vluchten. In Libanon en JordaniŽ komen veel vluchtelingen aan en is er hulp nodig. In de Utrechtse Domkerk begint daarom zondag een inzamelingsactie, zo vertelde hulporganisatie Kerk in Actie vanochtend op Radio M Utrecht.

"We hebben vaak contact met christenen in het Midden-Oosten. Ze hebben daar veel behoefte aan onze steun. Niet alleen in het gebed, maar ook financiŽle steun. Die gebruiken ze daar om andere christenen en mensen buiten de christelijke groeperingen te helpen", zei Rob van Ooijen van de hulporganisatie in Utrecht tegen presentator Richard Grootbod.


WEDEROPBOUW

Volgens Van Ooijen is er in het Midden-Oosten hulp op maat nodig. "Het verschilt per gebied. In Egypte zijn er andere problemen dan in Libanon. Maar het gaat wel steeds meer van eerste hulp naar wederopbouw, zoals de bouw van kerken."

Ondanks dat er al veel christenen zijn gevlucht, kijkt Van Ooijen wel hoopvol naar de toekomst. "Gelukkig keren er steeds meer mensen weer terug, ondanks dat dat niet gemakkelijk voor hen is."


SYRISCHE DOMINEE

Tijdens een speciale kerkdienst in Utrecht wordt stilgestaan bij de problemen waar christenen in het Midden-Oosten mee te maken krijgen. "We leggen de verbinding met een dominee in SyriŽ. Hij zal de mensen in de Domkerk toespreken en laten zien hoe het in Alleppo is."

Van Ooijen hoopt dat iedereen er af en toe even bij stilstaat hoe bijzonder vrijheid eigenlijk is. "We leven hier in een enorme welvaart en een enorme vrijheid, dat realiseren we ons niet altijd!".Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht