Mijke (10) is eerste kinderburgemeester Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Mijke Moons uit Maarssen mag zich de eerste kinderburgemeester van Stichtse Vecht noemen. Het meisje van tien kreeg de meeste stemmen bij een online verkiezing.
Mijke voerde de afgelopen weken samen met haar twee tegenstanders, Maria en Rens, flink campagne. Duizenden mensen brachten vervolgens een stem uit. Daaruit kwam Mijke met 71 procent van de stemmen als winnaar uit de bus.
Burgemeester Witteman: "Jullie waren ijzersterke kandidaten, hebben prima campagne gevoerd en hebben jullie best gedaan om de eerste kinderburgemeester van Stichtse Vecht te worden. Helaas kan er maar één winnen".

TAKEN

Als kinderburgemeester krijgt de 10-jarige verschillende taken. Ze zal af en toe met de burgemeester en wethouders meegaan bij ceremoniële activiteiten, vooral als het om kinderen gaat.
Ze zal er bijvoorbeeld zijn bij de intocht van sinterklaas, de avondvierdaagse en de Koningsspelen. Ook zal ze bij de politiek aandacht vragen voor problemen waar kinderen mee te maken hebben.

BEST DOEN

Mijke noemt het zelf "hartstikke leuk" dat ze kinderburgemeester is geworden. "Ik ga erg mijn best doen", zegt ze.
Ook doet ze direct een belofte: "Ik wil zelf graag dat kinderen meer betrokken worden als er dingen worden bedacht in Stichtse Vecht en ik ben zelf erg enthousiast over sport. Jullie gaan zeker nog van me horen".

UVANDAAG

Mijke en haar tegenstanders Maria en Rens waren onlangs te gast bij UVandaag. De uitzending is
terug te kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.