Zorgmedewerkers Lopik slapen uit protest in tenten: "We laten elkaar niet in de steek"

LOPIK - Medewerkers van AxionContinu in Lopik slapen vanaf vanavond in tenten voor de deur van de zorgorganisatie. Met de actie van FNV Zorg & Welzijn willen ze hun collega's ondersteunen die 's nachts moeten werken. Medewerkers staan er volgens de vakbond namelijk 's nachts helemaal alleen voor in een pand met meer dan zestig kwetsbare ouderen.
Eerder deze week protesteerden er ook al medewerkers van de zorginstelling, omdat de directie weigert om in de nacht een tweede verpleegkundige in te zetten op locatie De Schutse. "De directie is doof voor dit probleem en daarom hebben de medewerkers voor deze noodoplossing gekozen. Ze blijven voor de deur bivakkeren, totdat de directie met een echte oplossing komt", aldus Bernard Koekoek van FNV Zorg & Welzijn.

ONHOUDBAAR

Koekoek hoopt dat de actie uiteindelijk tot een structurele oplossing leidt. "Er moet iemand bij in de nachtdienst. De directie moet dit zo snel mogelijk regelen. De huidige situatie is onhoudbaar voor medewerker en cliënt. Maar zolang de situatie niet verbetert, laten de collega's elkaar niet in de steek en blijven ze op deze manier samen in de nacht," zegt Koekoek.
De actie wordt volgens Koekoek groots aangepakt. "Niet alleen directe collega's blijven overnachten, maar ook collega's van andere zorglocaties. Ook familieleden van de medewerkers en andere geïnteresseerden, die hun steun willen betuigen, blijven slapen. Per nacht zijn er ongeveer tien mensen te vinden voor de deur van De Schutse."

BURENDAG

Morgen organiseert de FNV een burendag voor de omwonenden van De Schutse. "Uiteraard zijn alle inwoners van Lopik van harte uitgenodigd om langs te komen. De zorgmedewerkers vertellen dan waarom zij actievoeren en vragen de omwonenden en inwoners van Lopik om hen hierin te steunen", besluit de vakbond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.