RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

SV Houten viert oprichting Walking Footballteam met groot toernooi

1/2
HOUTEN - SV Houten houdt vandaag een groot Walking Footballtoernooi om te vieren dat ze een volledig team hebben. Onder andere teams van ADO Den Haag en FC Utrecht zijn van de partij. Wethouder Van Dalen verrichte de aftrap.


OUDEREN

Walking Football is de laatste jaren aan een opmars bezig. Wedstrijden duren een kwartier en worden op een kwart veld met kleine goals gespeeld. Rennen en slidings maken is verboden en buitenspel bestaat niet. Doel is om ouderen te laten bewegen en uit een sociaal isolement te halen.

Wethouder Van Dalen roemt SV Houten dat ze een seniorenteam hebben. "Delta Sport doet veel aan G-voetbal en nu kun je als oudere bij SV Houten ook voetballen. Dat is wat we willen. Iedereen moet kunnen sporten dus hier staat een trotse wethouder."


GEZELLIGHEID

Volgens trainer Albert Danvers is gezelligheid erg belangrijk tijdens de wekelijkse voetbalochtenden. "Maar we zijn ook fanatiek, hoor! In onze app-groep gaat het al weken over dit toernooi. Nu willen we winnen ook."

Danvers trainde vroeger 'normale' teams en het walking football was best wennen in het begin. "De regels zijn anders en het tempo ligt natuurlijk veel lager. Maar we vinden het als team belangrijk dat we mensen aan het sporten krijgen."

"Je hoeft echt geen voetbalverleden te hebben om aan te sluiten. Na de training drinken we samen koffie en kletsen we gezellig. Soms neemt iemand jonge jenever mee. Hartstikke leuk!"


VROUWEN

Het team van SV Houten telt drie vrouwen, waaronder Stijnie Omer. Zij voetbalde vroeger op een groot veld, maar vindt dit net zo leuk: "Het duurde even voor we echt een volledig team hadden. Mensen zijn toch wat huiverig omdat het toch anders is dan normaal voetbal."

"Maar nu loopt het heel leuk. We zijn een gezellige groep en we hebben afgesproken dat iedere week iemand anders trakteert. Net als bij jongere elftallen is de derde helft bij ons net zo belangrijk", lacht ze.

SV Houten won het eigen toernooi overigens niet. De beker ging naar Olympia 1886 uit Gouda.
Het Houtense team heeft overigens nog ruimte voor spelers. Aanmelden kan via de website van SV Houten.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht