OM eist 2,5 jaar cel tegen serieaanrander Utrecht

UTRECHT - "Elke man op straat is een bedreiging. Ik was zo bang dat iedereen me zou grijpen." De emoties liepen vanmiddag hoog op in de rechtbank, waar een man terecht stond die verdacht wordt van vier aanrandingen op een dag.
Het Openbaar Ministerie eiste vanmiddag 2,5 jaar cel tegen de man.

GATEN IN PANTY

"Ik moest maar blijven vechten en rennen. Want anders...", verklaarde een van de slachtoffers tijdens de zitting. Ze deed huilend haar verhaal. "Hij greep onder mijn rokje. Ik had gaten in mijn panty."
Van alle vier de slachtoffers was in de rechtbank een verklaring te horen. Ze werden allemaal op verschillende plekken in de stad vastgegrepen door de man. Uiteindelijk deden drie vrouwen aangifte. De man wordt nu vervolgd voor twee keer aanranding en een keer verkrachting.

WEG VRAGEN

In eerste instantie beriep de man zich tegenover de rechter op zijn zwijgrecht. Maar later verbrak hij toch de stilte. "Ik had voor de eerste keer drugs gebruikt", zei hij.
Volgens de man wilde hij alleen maar de weg vragen aan de vrouwen.

ASIEL

De verdachte is van Libische afkomst en verblijft sinds 2012 in Nederland. Hij wil hier asiel krijgen, maar al zijn aanvragen zijn tot nu toe afgewezen. Volgens zijn advocaat is de man daar erg gefrustreerd over. De advocaat bepleitte dat de man moet worden vrijgesproken.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Verslaggever Anne-Marie Verhagen over de rechtszaak tegen de Utrechtse serie-aanrander

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.