Verkoop van levende kreeften bij Jumbo schiet PvdD in verkeerde keelgat

UTRECHT - De Partij voor de Dieren in Utrecht is boos op Jumbo. De supermarktketen opent eind dit jaar in Leidsche Rijn een Foodmarkt waar levende dieren als kreeften en krabben te koop zijn. Dat schiet de partij in het verkeerde keelgat.
Ook in andere Foodmarkten van de Jumbo (Amsterdam, Veghel en Breda) worden volgens de Partij van de Dieren levende kreeften verkocht. De dieren zouden volgens de partij in ijsbakken uit landen als Canada geïmporteerd worden - "naar alle verwachting met hun scharen aan elkaar vastgebonden".

AMATEURKOKS

De partij denkt dat de beesten verder "in bakken water worden gezet, in een doosje aan klanten worden meegegeven en thuis door amateurkoks gedood" en roept daarom op tot een protestactie.
"In Amsterdam kwamen we erachter dat er levende kreeften werden verkocht toen het filiaal al open was. In Utrecht kunnen we er nog vóór de opening van dit nieuwe filiaal voor zorgen dat deze en andere dieren niet langdurig hoeven te lijden voor consumptiedoeleinden", aldus raadslid Eva van Esch.
De Jumbo laat in een reactie aan RTV Utrecht weten dat het "nog te vroeg is om aan te geven of wij hier wel of geen levende kreeften zullen verkopen" omdat de Foodmarkt in Leidsche Rijn pas in 2018 opent. Volgens de Partij van de Dieren heeft Jumbo aan hen echter wel laten weten dat er levende kreeften verkocht gaan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.