Utrechtse studenten krijgen les in voedsel conserveren

UTRECHT/UTRECHT - Hoe kun je voedsel langer houdbaar maken? Over die vraag hebben Utrechtse studenten zich gebogen tijdens een workshop van Green Office, een duurzame community van de Universiteit Utrecht.
"We willen studenten tips geven over hoe ze hun voedsel kunnen conserveren zodat ze minder eten hoeven weg te gooien", vertelt Tessa Wilmink van Green Office.
Volgens Wimink wordt er teveel waarde gehecht aan de houdbaarheidsdatum van prodcuten, waardoor er teveel voedsel onnodig wordt weggegooid. "Het is belangrijk dat jongeren weten hoe ze voedsel kunnen bewaren. Dat kan makkelijk, snel en is uiteindelijk ook veel goedkoper."
Toch is het nog maar de vraag of de studenten het daarmee eens zijn. "Ik vond het leuk om te doen, maar ik denk niet dat ik mijn eten thuis ga fermenteren, omdat het teveel tijd kost", aldus studente Marlot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.