Utrechtse Kunstuitleen na brand heropend in pop-up store

UTRECHT - De Kunstuitleen Utrecht is weer open. Kunstliefhebbers kunnen er vanaf nu weer schilderijen, prenten en beelden lenen, nadat het pand aan de Sint Jacobstraat vier maanden geleden werd verwoest door brand. Omdat dat gebouw nog onbruikbaar is, opent de Kunstuitleen vandaag een pop-up store aan het Oudkerkhof.
Kunstadviseur Simone Langejan gaat ervan uit dat bezoekers de nieuwe plek wel zullen vinden. "Veel mensen lopen hier langs, zo met de Dom om de hoek. We denken toch ook wel dat het heel leuk kan zijn dat er veel mensen langskomen en dat we veel klanten kunnen trekken."
Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het herstel van het gebouw aan de Sint Jacobsstraat. Dat brandde in juni af, vlak na een grote verbouwing. "Het was in het begin heel heftig om te zien hoe erg ons pand er eigenlijk aan toe was. Gelukkig zijn we al wel vrij snel in gaan zien dat we hard aan het werk moesten om er iets moois van te maken", aldus Langejan.
De Pop Up Store aan het Oudkerkhof was vroeger een kledingwinkel. Het was nog een hele klus om het geschikt te maken voor het tentoonstellen en uitlenen van kunstvoorwerpen. "We moesten alles schilderen hier en zorgen dat we dingen kregen als internet en telefoon, want dat was ook allemaal weg. En er zijn allemaal meubels voor ons gemaakt en een soort van sokkels om onze kunst op te tonen."

Utrechtse Kunstuitleen na brand heropend in pop-up store

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.