RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ouderen Tuindorp Oost genieten van jongeren: "Ik vind het prinsheerlijk"

1/2
UTRECHT -

Op het Nederlands Film Festival in Utrecht gaat vandaag de film 'Een nieuwe morgen' in première. De documentaire gaat over het verzorgingstehuis Tuindorp Oost in Utrecht, waar jongeren in leegstaande woningen zijn getrokken en daar nu samen met de ouderen leven.

Filmmaker Kim Brand maakte de documentaire over het huis, dat volgens haar bijzonder is. "Het huis gaat dicht in de toekomst. Iedere keer als er iemand overlijdt komt er een nieuw iemand in en dat is een jongere. In de toekomst bestaat er geen verzorgingstehuis meer, dus er komen uiteindelijk allemaal jongeren in te wonen. Maar nu wonen jong en oud dwars door elkaar heen", zo vertelde ze gisteravond in UVandaag.


PRINSHEERLIJK

Arie Nagel is een van de ouderen die te zien is in de film. Hij geniet enorm van zijn medebewoners, zo zei hij tegen presentator Rob van Dijk. "Ik vind het prinsheerlijk. Je nodigt de jongeren uit voor een kopje koffie. Je hebt zulke heerlijke gesprekken en je kan wat van elkaar leren."

Als het aan Nagel lag, was hij al veel eerder met de jongeren in een huis gaan wonen. "Waren ze maar vijf jaar eerder gekomen. Er wonen nu al meer jongeren in dan ouderen. Van de ouderen wonen er nog maar zestig mensen."


ONGEMAKKELIJK

Toch gaan niet alle ouderen zo gemakkelijk met de jongeren om als Arie, vertelde Brand. "Ik heb lang research gedaan, dus veel koffie gedronken en koekjes gegeten. Uiteindelijk ben ik onder meer Arie gaan filmen. Maar de ongemakkelijkheid van sommige mensen viel me het meest op. Jonge en oudere mensen weten lang niet altijd hoe goed ze met elkaar om moeten gaan."

De film is vandaag voor het eerst te zien in de Rembrandt. Ook Nagel is van de partij. "Natuurlijk, ben ik erbij", zei hij resoluut in UVandaag.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -