Instellingen

Provincie viert Burendag: buurtsoep, borrels en gezelligheid

Burendag in de Maartenskerk in Doorn
Burendag in de Maartenskerk in Doorn © Frits Naafs, Twitter
PROVINCIE UTRECHT - Een recordaantal van bijna 600 buurten doet vandaag mee aan de twaalfde editie van Burendag. Dat zijn er bijna 1400 meer dan een jaar eerder. Ook in onze provincie is er veel animo voor het landelijke evenement.
In de stad Utrecht is de belangstelling groter dan ooit, vertelde de organisatie eerder deze week op Radio M Utrecht. "Ruim veertig procent meer mensen hebben hun buurtactiviteit bij ons aangemeld. We zitten nu op 106 activiteiten in de stad Utrecht. Het is fantastisch dat zoveel mensen Burendag gaan vieren."

HIGH TEA

In de Utrechtse Tuinwijk is een straatfeest en bij de Veemarkt worden nieuwe wijkbewoners verwelkomd. Buren in Leidsche Rijn komen samen bij onder meer een high tea en meerdere spelletjesmiddagen.
Ook in Amersfoort vieren inwoners Burendag. In De Koppel is een buurtborrel en in het Soesterkwartier een spelletjesmiddag. Bij de Appelweg gaan buurtbewoners een speeltuin opknappen. In Vathorst doen wijkbewoners precies hetzelfde.

BUURTSOEP

In Hollandsche Rading kletsen buren gezellig bij tijdens een maaltijd, in Bosch en Duin wordt een binnentuin opgeknapt en in Leersum is er een buurtsoep voor belangstellenden. Ook in Polsbroek, Cothen en Cabauw komen buren "gezellig" samen. In Lopik worden buren uitgenodigd bij de zorgmedewerkers van De Schutse, die de nacht doorbrachten in een
.
De Burendag heeft tot doel om buurten socialer, gezelliger en veiliger te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.