Extra flitspalen langs provinciale wegen in de regio

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht plaatst nieuwe flitspalen in onze regio. Het gaat in totaal om acht palen langs vier provinciale wegen. Het provinciebestuur hoopt dat de verkeersregels daardoor beter worden nageleefd en de verkeersveiligheid toeneemt.
Op de kruisingen waar de flitspalen worden geplaatst rijden volgens de provincie te veel auto's door rood. Bovendien rijden deze automobilisten vaak te hard. Er zijn meerdere maatregelen onderzocht om de veiligheid te vergroten, maar het plaatsen van flitsers zou de beste oplossing zijn voor de zes locaties.

MAATREGEL

Bij zowel de N199 bij Amersfoort als de N201 bij Vreeland komen twee flitsers te staan. Langs de N201 komen er ook palen bij het buurtschap Kerklaan en in Mijdrecht. Verder neemt de provincie de maatregel langs de N204 bij Benschop en de N233 bij Rhenen.
Na het plaatsen van de flitsers worden er niet direct boetes uitgedeeld, omdat de palen eerst gebruiksklaar gemaakt moeten worden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt uiteindelijk twee boetes: één voor de snelheid en één voor het rijden door rood licht.

EDUCATIE

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof vindt het belangrijk dat het veiliger wordt op de UItrechtse wegen. "Dit doen we door de wegen veilig in te richten en door te investeren in educatie en verandering van gedrag. Met de komst van deze flitspalen zetten we een nieuwe stap om onze wegen veiliger te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.