Deze week in het nieuws: nazomer, vroeg oud en nieuw en een monsterscore

UTRECHT - Het was de week van een zonnige weekendverwachting, een Utrechtse doelpuntenregen in de Amsterdam Arena en donderslagen bij heldere hemel in Leidsche Rijn.
1. Zon keert voor langere tijd terug, barbecue kan weer aan
Het zijn voor ons altijd de fijnste berichten om te schrijven en voor u blijken het de leukste om te lezen: goed nieuws over het weer. Ook op de Hengeveldstraat zaten we de afgelopen maanden vaker balend uit de beregende ramen te staren dan ons lief was, maar maandag kwam dan toch eindelijk het verlossende bericht: de zon keert voor langere tijd terug en de barbecue kan toch nog even van zolder. Het was vandaag inderdaad goddelijk weer en de voorspelling dat dat nog een tijdje zo blijft, leverde het meest gelezen bericht van de afgelopen week op.
2. Bewoners Leidsche Rijn wakker door harde knallen
Van zondagavond, dus feitelijk net aan het begin van de afgelopen week, dateert het bericht over harde knallen die in de wijk Terwijde in Leidsche Rijn te horen waren. Bewoners schrokken er van wakker en vroegen zich onder meer op Twitter af waar het kabaal vandaan kwam. Waarschijnlijk ging het om een vuurwerkbom, maar het blijft een onopgehelderd mysterie.
3. LIVEBLOG: FC Utrecht bekert door na ruime zege in Amsterdam
Het bekerduel van FC Utrecht tegen de amateurs van Ajax werd woensdag masaal gevolgd via ons liveblog. De sportredactie hield van minuut tot minuut bij wat er gebeurde in de Amsterdam Arena en tikte zich vooral in de eerste helft de blaren op de vingers. De ene goal na de andere viel te melden en ze waren allemaal voor Utrecht. Bij rust stond het al 6-0 en het enige smetje op de avond was dat het daar verder bij bleef. Maar cupfighter Utrecht heeft weer een stapje richting de finale in De Kuip gezet. Volgende horde: VVV Venlo. Het is weer een uitwedstrijd, dus u kunt er tegen die tijd weer lekker voor gaan zitten met ons liveblog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.