Verdachte aangehouden voor kopstoot op voetbalveld

UTRECHT - Na een uit de hand gelopen ruzie bij voetbalclub Vriendenschaar in Culemborg heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat om een speler van Nieuw Utrecht die gistermiddag een kopstoot uitdeelde aan een teamgenoot. Het 25-jarige slachtoffer raakte ernstig gewond en ligt in het ziekenhuis.
De verdachte was volgens voorzitter Efrail Atak van Nieuw Utrecht boos op zijn teamgenoot geworden, "omdat het slachtoffer pingelde in plaats van de bal naar de dader af te spelen." Daarna ontstond volgens de club een woordenwisseling. "Er is verder niet geslagen. Opeens was er die kopstoot", aldus Atak. De toestand van het slachtoffer was volgens Atak enige tijd kritiek, maar inmiddels stabiel.
De teamgenoot, die volgens Atak nog maar twee weken geleden van Woerden naar Nieuw Utrecht was overgestapt, ging er na het incident vandoor. De politie heeft hem gisteravond laat aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling. Volgens voorzitter Atak is hij niet meer welkom bij Nieuw Utrecht.

Voorzitter Nieuw Utrecht over kopstoot tijdens wedstrijd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.