'Pingelende' Sharif weer aanspreekbaar na kopstoot van teamgenoot

UTRECHT - Het gaat beter met de voetballer van SV Nieuw Utrecht die gisteren in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen na een kopstoot. De 25-jarige Sharif Sidigi was vanmorgen weer aanspreekbaar. Algemeen secretaris Hasan Ozkilit en trainer Rob Hilbers bezochten hem vanmorgen in het ziekenhuis. Sharif mag waarschijnlijk vanavond of morgenochtend naar huis.
Sharif kreeg gistermiddag een kopstoot van een ploeggenoot tijdens de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar uit Culemborg. Hij raakte in coma. De verdachte was volgens voorzitter Efrail Atak van Nieuw Utrecht boos op zijn teamgenoot "omdat het slachtoffer pingelde in plaats van de bal naar de dader af te spelen."
Daarna ontstond volgens de club een woordenwisseling. "Er is verder niet geslagen. Opeens was er die kopstoot", aldus Atak. De toestand van het slachtoffer was volgens de voorzitter enige tijd kritiek, maar inmiddels stabiel.
De teamgenoot, die volgens Atak nog maar twee weken geleden van SC Woerden naar Nieuw Utrecht was overgestapt, ging er na het incident vandoor. De politie heeft hem gisteravond laat aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling.
Volgens voorzitter Atak is de speler niet meer welkom. "SV Nieuw Utrecht kan en zal dit soort excessen niet accepteren."

Kopstoot van je teamgenoot: "Dit is absurd"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.