Instellingen

Zorgpersoneel Lopik blijft kou trotseren: "Wie weet komt er witte rook"

De actievoerders in Lopik.
De actievoerders in Lopik. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
LOPIK - Zorgmedewerkers van De Schutse in Lopik hebben het hele weekend doorgebracht in een tentje. Ze zijn boos, omdat ze in het zorgcentrum van AxionContinu alleen een nachtdienst moeten draaien en dus verantwoordelijk zijn voor tientallen ouderen die vaak ook nog dement zijn.
De actievoerders vertelden verslaggever Robert-Jan Booij vanochtend dat het de afgelopen nachten behoorlijk fris was. "We slapen nu in de blauwe keet en niet meer in de tenten, omdat het te koud is." Maar dat betekent niet dat ze de moed er niet inhouden. "Er was zaterdag tijdens een speciale burendag een grote opkomst en we kregen veel steun uit de buurt!"

DRUKKE NACHT

Volgens initiatiefnemer FNV Zorg en Welzijn werd dit weekend ook maar weer duidelijk hoe belangrijk het is dat er een tweede nachtmedewerker bijkomt in De Schutse. "Gisternacht was het hier een drukke nacht en toen moesten er ook collega's bijspringen", aldus woordvoerder Bernard Koekoek.
AxxionContinu liet eerder weten te zijn overvallen door de actie, omdat de instelling juist dacht dat er met de aangekondigde komst van een slaapdienst een oplossing voor handen is. Maar voor de actievoerders is dat niet genoeg. "De slaapdienst is in een crisissituatie echt niet acceptabel", zo vertelde een van hen op Radio M Utrecht.

WITTE ROOK

Morgen gaat de directie in gesprek met het personeel. De FNV zet naar eigen zeggen alles op alles om een eind te maken aan het probleem. "Ik hoop dat er een oplossing. Wie weet komt er morgen witte rook. En anders slapen we van dinsdag op woensdag en ook daarna ook nog in de tenten."

Verslaggever Robert-Jan Booij live bij de actievoerders in Lopik (I)
Verslaggever Robert-Jan Booij live bij de actievoerders in Lopik (II)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.