Lokale politici bundelen krachten in Voor Baarn

BAARN - Baarn is met Voor Baarn een nieuwe lokale partij rijker. De gemeenteraadsfractie van NuBaarn gaat onder die naam campagne voeren met twee voormalige fractiemedewerkers van de Lijst Tinus Snyders.
Edwin Kouwenberg en Tino Schouten zetten zich voorheen jarenlang in voor de LTS, maar besloten precies een jaar geleden hun eigen weg te gaan. Onder de noemer 'Baarn in Beraad' gaven ze het afgelopen jaar via sociale media hun mening over zaken die in de Baarnse politiek spelen.
Enkele weken geleden werd al duidelijk dat ze met raadsleden Bram van Ommen en Cok de Zwart de mogelijkheid onderzochten om een gezamenlijk verkiezingsprogramma te schrijven. Van Ommen en De Zwart werden in 2014 in de raad gekozen via de lijst van de Baarnse Onafhankelijke Partij. Die partij kampte met interne verdeeldheid en verloor in een bestuurscrisis haar plaats in het college, waarna het tweetal onder de naam NuBaarn zelfstandig verder ging.
De achterban van beide politieke bewegingen wordt nu gebundeld om als één lijst deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.