AlFitrah wil pand kopen voor 1,7 miljoen

UTRECHT - Het bestuur van de Utrechtse alFitrah-moskee probeerde vandaag bij de rechter een ontruiming te voorkomen. Eerder werd besloten dat het pand op 5 oktober ontruimd moest worden.
AlFitrah heeft sinds 2015 geen huur betaald zonder tussenkomst van de rechtbank. De huurachterstand is inmiddels opgelopen tot ruim een ton. De rechter oordeelde eind augustus dat de moskee het pand uit moest.

KOPEN

Vandaag zei het moskeebestuur het pand op 3 oktober te kunnen
voor een bedrag van 1,7 miljoen euro. De huurachterstand zou dan tegelijkertijd betaald worden.
De verhuurder, die ook bij het kort geding aanwezig was, geloofde daar niets van. AlFitrah heeft namelijk vaker aangegeven het gebouw te willen kopen, maar het is nooit gebeurd.

FAILLISSEMENT

De moskee was eerder failliet verklaard. Door het betalen van een bedrag van 27.000 euro aan de curator was dat faillissement vandaag van de baan. Volgens de moskee was dat een reden om aan te nemen dat het pand gekocht kan worden.
Het ging er volgens RTV Utrecht-verslaggever Iris Tasseron hard aan toe tijdens het kort geding. "De heren lieten elkaar niet altijd uitspreken. De rechter zei met regelmaat "even stil!". Ze wees de imam erop dat zijn zaak er slecht voor stond."

AFWACHTEN

Uiteindelijk besloot de verhuurder die eventuele koop af te wachten. Als alFitrah niet komt opdagen bij de de levering, dan wil hij de koopovereenkomst ontbinden en alsnog een ontruiming.
Als de koop op 3 oktober rond is, dan bemoeit de rechter zich niet meer met de zaak. Mochten de twee partijen het niet eens worden, dan doet de rechter op 4 oktober uitspraak. Dat is een dag voordat het pand in eerste instantie ontruimd zou worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.