Hogeschool Utrecht bij slechtste drie hbo's van Nederland

PROVINCIE UTRECHT - De Hogeschool Utrecht is één van de slechtere grote hbo's van Nederland. Dat staat in de Keuzegids HBO 2018, die alle opleidingen kritisch met elkaar vergelijkt.
De hogeschool is beoordeeld op de kwaliteit van 63 opleidingen in zowel Utrecht als Amersfoort. De HU komt tot een totaalscore van 53. Dat is evenveel als Inholland en Hogeschool Rotterdam en net een half puntje meer dan hekkensluiter Hogeschool van Amsterdam.
Vooral de opleidingen journalistiek (28), bedrijfskunde (36) en commerciële economie (40) scoren opvallend laag. Drie opleidingen van de HU hebben het keurmerk 'topopleiding' gekregen: technische bedrijfskunde (80), fysiotherapie (76) en medische hulpverlening (76).

KLEINE SCHOLEN

De particuliere IVA in Driebergen is beoordeeld als beste kleine hogeschool van het land. De opleiding voor mobiliteitsmanagement krijgt een totaalscore van 95,5. ICT-opleiding NOVI uit Utrecht (82,5) en modemanagementschool TMO uit Doorn (82) komen ook goed uit de test.
"De kracht van een kleinere hogeschool zit in een individuele benadering van studenten", aldus George Vlug van NOVI. "Je kunt meedenken met organisaties. Het is zelden zo dat een vooraf bedacht curriculum perfect aansluit bij datgene wat een organisatie wil. Kleine scholen zijn sneller bereid én beter in staat om met zo'n organisatie mee te denken."

KEUZEGIDS

De Keuzegids is een onafhankelijke vergelijkingsgids voor studiekiezers in Nederland, met aandacht voor toelatingseisen, arbeidsmarktaansluiting, studiesucces en onderwijskwaliteit. Bij de kwaliteit van de opleidingen worden zowel studentenoordelen als de deskundige keuring van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie meegenomen.

NOVI uit Utrecht scoort goed in de HBO Keuzegids 2018

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.