Instellingen

Woningcorporaties introduceren Tinder voor huurwoningen

PROVINCIE UTRECHT - Voor een nieuwe relatie of scharrel kun je tegenwoordig via je mobiel razendsnel naar een goede optie swipen. Met dat voorbeeld in het achterhoofd hebben woningcorporaties vandaag de gratis app HuisjeHuisje uitgebracht, een soort Tinder voor het ruilen van huurwoningen.
De app is een samenwerking van 27 woningcorporaties in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, waaronder Mitros, Portaal Utrecht en meerdere kleinere woningbouwverenigingen in onze provincie.

MATCHEN

Huurders die op zoek zijn kunnen foto's en informatie over hun eigen huis, straat en buurt plaatsen. De app checkt vervolgens of er ruilwoningen beschikbaar zijn die passen bij het inkomen en de grootte van het huishouden.
Als twee gebruikers elkaars woning allebei leuk vinden, kunnen ze via de app chatten en een afspraak maken om elkaars huis te bekijken. Als ook de verhuurders akkoord zijn, kan er geruild worden.

MINDER AFHANKELIJK

"Ongeveer 40 procent van onze huurders wil graag doorverhuizen, maar nog geen 10 procent van de woningen komt per jaar vrij", aldus Ronald Camstra van Mitros. "Met woningruil vergroten we het woningaanbod, omdat mensen dan niet alleen afhankelijk zijn van opzeggingen of nieuwbouw."
De app is te downloaden in de App Store van Apple en de Play Store van Google.

Tinder meets Funda: swipend naar je nieuwe huurhuis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.