Instellingen

GroenLinks: "Binnenstad steeds verder autovrij maken"

UTRECHT - GroenLinks heeft haar plannen voor na de komende verkiezingen gepresenteerd. De partij wil de binnenstad onder meer "steeds verder autovrij maken".
Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma. "Landelijk ging GroenLinks de verkiezingen in met het motto "wij gaan Nederland veranderen". In Utrecht laten we als enige stabiele grote partij al jaren zien dat het echt anders kan. Die verandering willen we met dezelfde daadkracht doorzetten", stelt lijsttrekker Heleen de Boer.
GroenLinks wil ook meer goedkope huurwoningen, projecten waarbij asielzoekers, studenten en zorgcliënten werken en het voor mensen met een uitkering makkelijker maken om bij te verdienen. "We benaderen mensen vanuit vertrouwen", verklaart de partij.
Het weren van auto's moet beginnen op de Oudegracht. "Dat kan door vanaf 2020, als het huidige contract afloopt, de parkeergarages Springweg en Paardenveld alleen nog te gebruiken voor fietsparkeren en bestemmingsverkeer", licht De Boer toe.
Het programma kan nog door de leden gewijzigd worden. Op de Algemene Ledenvergadering van 1 november wordt het definitief vastgesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.