Ouders vrezen drukke weg in Liendert: "Het is belangrijk dat er iets gebeurt"

AMERSFOOR - Mavo Muurhuizen en ouders van leerlingen van die school in Amersfoort trekken opnieuw aan de bel over de verkeersveiligheid rondom de school. Ze maken zich zorgen over de veiligheid op de Zangvogelweg, zo vertelden ze vanochtend op Radio M Utrecht.
De situtatie rondom de weg in de wijk Liendert kan zo niet langer, zei een moeder tegen verslaggever Robert-Jan Booij. "We horen regelmatig terug van de leerlingen dat ze gewoon door de bus naar de kant worden gereden tegen geparkeerde auto's aan. Tot nu toe is het altijd net goed gegaan."

LEVENSGEVAARLIJK

Volgens de ouders is het een probleem dat al jaren speelt. "Het is belangrijk dat er iets gebeurt. We zijn er al twee jaar mee bezig om de gemeente erop te wijzen dat het om een levensgevaarlijke situatie gaat."
De ouders hebben ook nagedacht over een oplossing van de problemen. "De bus zou een andere route kunnen rijden, maar het voetpad hier zou ook fietspad kunnen worden."

WETHOUDER

Wethouder Buijtelaar was ook in Liendert vanochtend. "Er zijn al best wat maatregelen genomen. Zo zijn fietsers beter zichtbaar en zijn er afspraken gemaakt over het parkeren rondom de school", zei hij in Utrecht is Wakker.
De bus zomaar een andere route laten rijden is volgens Buijtelaar moeilijk. "Dat veroorzaakt dan op andere plekken weer problemen."

Verslaggever Robert-Jan Booij live vanuit Liendert in Utrecht is Wakker
Ouders vrezen drukke weg in Liendert