Instellingen

Koning naar Domkerk voor viering jubileum Reformatie

UTRECHT - Koning Willem-Alexander woont volgende maand de landelijke viering van vijfhonderd jaar Reformatie bij. De koning schuift op dinsdagavond 31 oktober aan in de Domkerk in Utrecht, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.
Tijdens de viering staat de Protestantse Kerk in Nederland stil bij de betekenis van de Reformatie en het protestantisme in Nederland. Ook vertegenwoordigers van andere kerkgenootschappen wonen de landelijke viering bij.
Dit jaar is het vijfhonderd jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen openbaarde. Dit leidde tot de Reformatie en wordt gezien als de oorsprong van het protestantisme. Volgens de overlevering spijkerde Luther op 31 oktober 1517 zijn stellingen tegen het handelen van de katholieke kerk op de deur van de Slotkerk in het Duitse Wittenberg.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren eerder dit jaar in de beroemde Slotkerk. Tijdens het werkbezoek aan onder meer de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt stond het koningspaar in februari stil bij vijfhonderd jaar Reformatie. Dat doet de koning dus nu dus opnieuw. Maar deze keer in de Domkerk, waar hij ooit gedoopt werd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.