Politie-inval in Kamerik na arrestatie Satudarah-leiders

KAMERIK - De politie heeft 22 huizen, bedrijven en garageboxen doorzocht in Kamerik en nog tien andere plaatsen, nadat vanmorgen drie landelijke bestuursleden van motorclub Satudarah zijn gearresteerd. Daarbij is drugs, geld en een vuurwapen gevonden. De Satudarah-leiders worden verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.
De arrestanten zijn twee Tilburgers van 40 en 37 jaar en een 48-jarige man in Maastricht. De doorzoekingen vonden behalve in Kamerik plaats in Enschede, Tilburg, Zaandam, Maastricht, Oss, Rotterdam, Zoetermeer, Zevenhuizen, Amstelveen en Weert. De politie nam 750 gram mdma, een shotgun, 10.000 euro contant geld, twee motoren, zes auto's en 10 dure horloges in beslag. Ook namen de agenten documenten, computers en telefoons in beslag.
De massale politie-actie maakt onderdeel uit van een groot strafrechtelijk onderzoek dat politie en justitie vorig jaar hebben opgestart naar de handel en wandel van Satudarah.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.