Instellingen

Woerdense politie dankbaar voor roos: "Het heeft de mens in ons uniform geraakt"

WOERDEN - Woerdense agenten hebben een hart onder de riem gekregen voor de manier waarop ze gisteren hun werk hebben gedaan. Ze kregen uit onverwachte hoek een witte roos, omdat ze gisteren ter plaatse waren op het plein van winkelcentrum Molenvliet. Een man maakte daar een einde aan zijn leven door van een flat te springen.
Op Facebook zegt een wijkagent verrast te zijn voor de steun. "Gisteren vond er een heftig incident plaats bij het winkelcentrum Molenvliet. Diverse media hebben daar al over bericht. Terwijl wij en andere hulpverleners aan het werk waren, vonden collega's een witte roos op hun dienstauto. Zij wisten niet waar deze vandaan kwam en hebben de roos neergelegd, waar de persoon was overleden."

NIET MAKKELIJK

Niet veel later kreeg de politie een bericht via Facebook. "Ongeveer 45 minuten geleden heb ik een witte roos met een sterkte-kaartje eraan in het ruitenwissergootje van de politieauto gelegd, op de Molenvlietbrink. Ter hoogte van Igor de kapper stond die auto. Ik meld het toch maar even. Het is bedoeld voor jullie, omdat het me niet makkelijk lijkt met een zelfdoding te maken te hebben in je werk."
De gever wilde er zeker van zijn dat de agenten de roos zouden vinden. "Ik geef het toch maar even door voor het geval de roos niet opgemerkt wordt en deze bij de eerste regenbui omhoog geveegd wordt. Dat is dan geen veilige situatie. Sorry, dat ik deze plek uitkoos om hem neer te leggen."

BEDANKEN

De politie laat weten de roos wel te kunnen waarderen. "Namens alle hulpverleners en onze collega's ter plaatsen, willen wij de afzender bedanken voor dit gebaar. Het heeft de mens in ons uniform geraakt."
De situatie veroorzaakte gisteren een heftige situatie voor winkeliers en hun klanten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.