Instellingen

HU: "Hier kunnen we niet tevreden mee zijn"

UTRECHT - De Hogeschool Utrecht (HU) neemt maatregelen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Dat zegt Jan Bogerd, de voorzitter van het college van bestuur.
De HU zou volgens de Keuzegids HBO 2018 bij de slechtste drie hbo's van Nederland horen. "Hier kunnen we niet tevreden mee zijn", reageert Bogerd in het RTV Utrecht-programma UVandaag. "Het is niet goed voor studenten en doet geen recht aan docenten en de wijze waarop we studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt."

GEEN VERRASSING

Hij had de slechte score wel verwacht. "Het is geen verrassing. De Keuzegids is voor een groot deel gebaseerd op de studententevredenheid. De enquete die zij hebben ingevuld hadden we al."
Een van de slechtst beoordeelde opleidingen van de HU is Journalistiek. "Daar is een verklaring voor", zegt Bogerd. "Het beeld wat geschetst wordt gaat over een beroep dat volop in beweging is. De ontwikkeling gaat razendsnel en we moeten continu nieuwe programma's ontwikkelen. Docenten moeten wennen en we hebben minder te maken met routine."

ERG DRUK

Hij stelt dat de studenten ook last hebben van de tijdelijke gebouwen waar ze in zitten. "De dingen hangen sterk met elkaar samen. Ik denk dat iedereen weet dat als je een tevredenheidsonderzoek doet en op bepaalde onderwerpen slecht scoort, dat dat dan doortikt in andere dingen. Maar begrijp me goed, we maken ons hier wel erg druk om."
Bogerd is in gesprek met studenten en belooft snel met verbeteringen te komen. "Dat zijn vaak kleinere dingen, soms ook grotere dingen. En de studenten hebben hele directe invloed op de verbeterprogramma's die we doorvoeren. Er komt verbetering, permanente verbetering."

HU: "Hier kunnen we niet tevreden mee zijn"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.