D66-raadslid Selma Bas keert niet terug

UTRECHT - D66 heeft vanavond de lijst voor de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend is dat D66-raadslid Selma Bas niet terugkeert.
Selma Bas was woordvoerder prostitutie voor de partij. Maar bij de laatste ontwikkelingen rond de verplaatsing van de tippelzone werd ze ineens gepasseerd. Lijsttrekker Klaas Verschuure nam het woordvoerderschap over, zeer tegen de zin van Bas in.

VERBODEN

Zo werd haar verboden om deel te nemen aan een uitzending Stadhuisplein op Bingo FM. Bas wilde daar graag het standpunt van de partij verdedigen, maar dat mocht ze van de partij niet. Bij het volgend raadsdebat moest zij tot verbazing van een deel van de raad ook haar mond houden.
Bas zegt het jammer te vinden dat ze niet terugkeert, maar houdt zich op de vlakte over de reden. Ze zal wel lijstduwer zijn en is daar "heel vereerd" over.

ZORGVULDIGE AFWEGING

Volgens lijsttrekker Klaas Verschuure hebben haar standpunten over de tippelzone niks te maken met het besluit om haar niet opnieuw op de lijst te zetten. "We hebben veel meer kandidaten dan plek op de lijst en moeten daarom een zorgvuldige afweging maken. Dan vallen er ook mensen buiten de boot."
De huidige fractievoorzitter, Jony Ferket, staat op plek twee. Klaas Verschuure staat op één, maar hij wil na de verkiezingen stoppen als raadslid en wethouder worden.
D66 is op dit moment met dertien zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.