"FNV frustreert gesprek tussen actievoerders en topman"

LOPIK - Een oplossing voor het conflict bij zorginstelling De Schutse in Lopik lijkt nog lang niet in zicht. Zorgorganisatie AxionContinu zegt dat een gesprek tussen actievoerende medewerkers en een topman door vakbond FNV is geblokkeerd.
Het gesprek zou om 19.00 uur plaatsvinden. "Een delegatie van het FNV is komen melden dat de medewerkers en de FNV niet op de uitnodiging ingaan, omdat men er de voorkeur aan geeft dit liever op straat te bespreken", laat AxionContinu weten.

TELEURGESTELD

De zorgorganisatie zegt "erg teleurgesteld" te zijn. "Iedereen, zowel medewerkers als management, wil een goede, werkbare en veilige situatie voor bewoners en medewerkers. Helaas werkt de FNV hier niet aan mee."
Medewerkers van De Schutse slapen uit protest in tentjes voor de instelling. Ze zijn kwaad omdat ze in het zorgcentrum van AxionContinu alleen een nachtdienst moeten draaien en dus verantwoordelijk zijn voor tientallen ouderen die vaak ook nog dement zijn.

BUITEN

Een woordvoerder van de FNV zegt dat AxionContinu het gesprek juist telkens frustreert. "Ze willen liever een robbertje vechten met de FNV dan dat ze hun eigen shit oplossen."
Hij vindt het onbegrijpelijk. "Ik snap niet dat je, als je verantwoordelijk bent voor de mensen die in de instellingen zitten, het nodig vindt om dit soort streken uit te halen. Daar kan ik gewoon niet bij."

PETITIE

De FNV is gisteren een
gestart, zodat mensen die de actie steunen hun handtekening kunnen zetten.
De AxionContinu-bestuurder zegt zich op zijn beurt nog te beraden op een volgende stap.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.