Horrorclowns in de vinex: "Angst, huilen, poep in de broek"

© Halloween Nightmares
UTRECHT - Halloween Nightmares in winkelcentrum The Wall in Leidsche Rijn wordt vanavond feestelijk geopend. Vanaf vrijdag kunnen bezoekers naar 'het grootste spookhuis van de Benelux'. Zij leggen een angstaanjagende tocht van 1,6 kilometer af voordat ze weer buiten zijn. Dit duurt zo'n 40 minuten.
Maandenlang is gewerkt aan de opbouw van het griezelparadijs. Halloween Nightmares trok na audities 78 zogenoemde 'scare actors' aan die in ploegendiensten aan het werk gaan met de voorstelling in het spookhuis. Het thema is Horror Circus. Er zijn dus veel clowns, acrobaten en circusdieren te vinden.

ANGSTEN

De organisatie heeft ook flink uitgepakt met een aantal 'attracties'. Er worden bijvoorbeeld maar liefst 1200 krekels ingezet om bezoekers met een insectenfobie een slechte avond te bezorgen. "Het legertje insecten zit weliswaar achter glas, maar toch. Hun geluid gaat door merg en been", aldus de organisatie.
Halloween Nightmares speelt daarnaast in op fysieke angsten, fobieën en psychische angsten. Ook wordt gewerkt met speciale effecten, zoals geluid, licht en rook.

HORRORCLOWN

"Mijn rol is het bedenken, het bouwen, het verzinnen van de effecten", vertelt Dion Varossieau, die zelf in de huid zal kruipen van horrorclown Wally. "Het doel is om mensen zo bang mogelijk te maken: angst, huilen, poepen in de broek."

NIET VOOR IEDEREEN

Halloween Nightmares is niet geschikt voor mensen met epilepsie, zwangere vrouwen, mensen met hartklachten, mensen in een rolstoel, mensen die niet tegen bloed kunnen en mensen die niet zelfstandig kunnen lopen. Voor kinderen onder de 16 geldt betreding op eigen risico en alleen onder begeleiding van een ouder.
"Verder willen we iedereen binnen hebben", vertelt organisator Janita Noorlander. "Het verbaast me wel dat iedereen dit zo gaaf vindt, die zwarte kant. Van advocaat tot putjesschepper." "Sommige mensen willen hier zelfs trouwen", vult Dion aan.
Het spookhuis zit tot eind van het jaar in The Wall.

Horrorclowns in de vinex: "Angst, huilen, poep in de broek"
Horrorclown met kettingzaag in UVandaag-studio

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.