Instellingen

A28 weer open, files nemen af

© Rijkswaterstaat
AMERSFOORT - Tijdens de spits is vanmorgen een verkeerschaos ontstaan door een ongeluk op de A28 bij Vathorst. Tussen het knooppunt Hoevelaken en Amersfoort waren meerdere rijstroken dicht. Pas na negen uur was de weg weer helemaal vrij.
Bij het ongeval waren twee auto's en een motor betrokken. Of er ook sprake was van letsel is niet bekend. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en even na 07.30 uur kon gestart worden met de berging van de voertuigen. De afsluiting zorgde voor lange files op de A28 en A1. Het verkeer werd omgeleid.

MIST

Onduidelijk is of het ongeluk is veroorzaakt door het beperkte zicht vanwege de mist. Mist speelde het verkeer op de A2 's-Hertogenbosch-Utrecht in ieder geval wel parten. Tussen knooppunt Deil en knooppunt Everdingen was sprake van vertraging.
Op de A27 was de spitsstrook tussen Hagestein Houten niet open vanwege de mist. Naar Utrecht was het filerijden vanaf knooppunt Gorinchem.
Door een pechgeval op de A2. net na Abcoude, was de linkerrijstrook dicht in de richting van Utrecht. Een bergingsbedrijf beveiligde de pechwagen.
Vroeger in de ochtend was het ook al druk op de A28 vanwege een kapotte vrachtwagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.