Instellingen

Nieuwe 'bitterbalgate' in Soest? D66 vindt brasserie De Lange Duinen te ongezond

SOEST - De D66 in Soest heeft schriftelijke vragen gesteld over brasserie De Lange Duinen aan de Foekenlaan. De partij is het niet eens met de vage openingstijden die de horecagelegenheid hanteert. Bovendien, zo stelt D66, is er voornamelijk een "beperkt en veelal ongezond assortiment" te krijgen.
De brasserie wordt verhuurd door de gemeente Soest. D66 vraagt zich af of het ooit de bedoeling van de gemeente is geweest om de horecagelegenheid "op deze prachtige locatie op deze cafetaria-achtige manier te laten exploiteren".
Naast het aanbod van eten en drinken, valt de partij ook over de openingstijden van 'De Lange Duinen'. De brasserie is op maandagen en dinsdagen gesloten, opent haar deuren tussen 10.00 en 17.00 uur, enkel op de dagen dat het weer "redelijk" zou zijn.

VOLSTREKT ONDUIDELIJK

Wanneer het weer redelijk genoeg is om open te gaan, is volgens D66 "volstrekt onduidelijk", omdat 'redelijk weer' voor nogal wat interpretaties vatbaar zou zijn. Bovendien, zo stelt de partij, komt het vaak voor dat de brasserie gesloten is terwijl recreanten dan "wellicht juist toe zijn aan een warm drankje".
De partij hoopt dat er na afloop van de contracttermijn, in maart 2020, gekeken wordt naar een andere invulling van de locatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.