Spookhuis The Wall opent ondanks kritiek over krekels

UTRECHT - Het spookhuis in Leidsche Rijn gaat vrijdag open voor publiek. Vandaag nam RTV Utrecht vast een kijkje.
Pretpark-liefhebber Hans Siemons mocht vandaag het spookhuis testen. "Ze pakken je op allerlei manieren. De ene keer is het claustrofobisch, de andere keer gaat er een klep omlaag en staat er ineens iemand voor je neus. Ik ben niet bang aangelegd, maar dan schrik je wel."
"Je kan niet alleen maar met 'boe' roepen mensen bang maken," meent de kenner, "je moet ook een sfeer neerzetten. Het leukste was de ballenbak, ik was de allereerste die daar doorheen liep. Dat was niet heel comfortabel. En dan zeg ik verder niets meer." De tocht door het spookhuis duurt zo'n veertig minuten, aldus Siemons.

KREKELS

De Partij voor de Dieren is niet blij dat het nieuwe spookhuis in Leidsche Rijn 1200 krekels gebruikt om bezoekers bang te maken. Het is volgens de partij niet uit te sluiten dat de insecten gevoel hebben.
De krekels zitten in een glazen bak. Hun geluid moet voor een extra angstsensatie zorgen in het tot spookhuis omgetoverde winkelcentrum The Wall. Tot afgrijzen van de dierenpartij: "Het zijn levende dieren."

GEVOELENS

Wetenschappers buigen zich nog altijd over de vraag of insecten gevoelens kennen, zoals pijn. Maar volgens PvdD-woordvoerder Saskia Oskam is het duidelijk: "Ze reageren op spanning en gevaar. Ga er dan gewoon vanuit dat ze pijn voelen en welzijnsregels nodig hebben."

EUROPESE REGELS

De partij, die één zetel heeft in de Utrechtse gemeenteraad, gaat geen vragen aan het college stellen. "De gemeente kan er niets aan doen. Maar er wordt landelijk en in het Europees parlement wel gesproken over regels voor leefomstandigheden van insecten."
Oskam heeft aan het spookhuis gevraagd de dieren alsnog te weg te halen. Of de organisatie dat gaat doen is nog niet duidelijk.

Liefhebber Hans Siemons mocht alvast een kijkje nemen in het spookhuis
Als eerste door het nieuwe spookhuis in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.