Au pair Anjelie verdwenen, vermoedelijk na Tinderdate

LOENEN AAN DE VECHT - Een vrouw uit Loenen aan de Vecht wordt sinds tweeënhalve week vermist. Zaterdag 9 september is ze voor het laatst gezien.
Het gaat om de 22-jarige Anjelie Basco. Ze komt oorspronkelijk uit de Filipijnen en is hier werkzaam als au pair. Anjelie had op de ochtend van de vermissing een afspraak met iemand die ze vermoedelijk via Tinder had leren kennen. Ze vertrok met het OV richting Amsterdam en had volgens de politie haar paspoort en telefoon bij zich.
Om 10.10 uur heeft ze uitgecheckt op Amsterdam Centraal. Later die dag had Anjelie nog contact met vriendinnen via WhatsApp. Op zondag opende ze haar WhatsApp ook nog een paar keer, maar ze stuurde die dag geen berichten.

FACEBOOK

In de week na de vermissing zijn er opvallende dingen gebeurd met haar Facebookpagina. Een aantal vriendinnen van haar werd geblokkeerd en op donderdag 14 september werd er met het account van Anjelie ingelogd in Frankrijk.
De politie houdt rekening met alle mogelijke scenario's. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Anjelie het au-pairwerk te zwaar vond of er meer van had verwacht en daarom is vertrokken. Maar het kan ook zijn dat ze tegen haar wil in is weggegaan of meegenomen.

UITERLIJK

In het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld toonde de politie vandaag een foto van Anjelie. De vrouw heeft lang zwart haar en bruine ogen. Ze is klein, 1.50 meter, en heeft een tenger postuur. Toen ze zaterdag 9 september vertrok vanuit Loenen aan de Vecht, droeg ze een knielange zwarte jurk met lange mouwen.
De politie hoopt in contact te komen met tipgevers.

Politie: "Mogelijk is ze tegen haar wil meegenomen naar Frankrijk"