Minderjarige jongens bedreigen man met mes in Nieuwegeinse tram

NIEUWEGEIN - De politie is op zoek naar een specifieke getuige van een incident in Nieuwegein. Een 20-jarige man werd in de sneltram van Utrecht naar Nieuwegein-Zuid door minderjarige jongens bedreigd met een mes.
Twee verdachten, jongens van 14 en 15 jaar oud uit Utrecht en Nieuwegein, werden later aangehouden na een melding van een oplettende getuige. De derde wist te ontkomen.

FOKKESTEEG

Gisteravond stapten de jongens rond 19.10 uur de tram in bij halte Fokkesteeg. Ze gingen bij het slachtoffer zitten en eisten geld, waarbij ze dreigden met een mes. Ook trokken ze aan de noodrem.
Het lukte hen niet om iets buit te maken, ze stapten een halte later weer uit.
Een getuige tipte de politie dat de jongens in een bus waren gestapt. In de bewuste bus, lijn 77, troffen agenten twee van de drie verdachten aan onder een bank. Een andere agent probeerde de derde verdachte tevergeefs klem te rijden.

GETUIGE

De politie zoekt een getuige, een lange blonde man van ongeveer 1.95 meter lang. Hij zou hebben aangegeven zijn verhaal te willen doen, maar liet geen gegevens achter. Ook zoekt de politie andere getuigen die iets hebben gezien van de poging tot beroving of de vlucht daarna.
De twee aangehouden verdachten zijn naar het bureau gebracht voor verhoor, hun ouders zijn op de hoogte gebracht. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.