Instellingen

Pleeggezinnen voor puppy's gezocht: "Mooi en dankbaar werk"

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - KNGF Geleidehonden is op zoek naar nieuwe puppypleeggezinnen. In zo'n pleeggezin kan een puppy liefdevol opgroeien tot hij klaar is voor zijn opleiding tot bijvoorbeeld blindengeleidehond.
Marjolein Hooper uit Breukelen voedt met haar man en dochters al jaren puppy's op. Ze leren de puppy's de belangrijkste dingen, vertelt ze: "Je moet heel erg consequent zijn. Dat houdt in dat de hond keurig moet zitten op commando, naast je komen staan, moet wachten bij het eten geven of instappen in de auto. Er zijn veel commando's die belangrijk zijn om een stabiele hond voor de opleiding te krijgen."

SCHOOL

Pas op school leert de hond alles om een goede geleidehond te zijn. Tamara Bessels uit Nieuwegein is slechtziend en is afhankelijk van haar blindengeleidehond Ewald. Ze heeft heel veel aan hem: "Hij kan de ingang van een winkel vinden, de kassa vinden, de lift, de trappen. De hond heeft zelfs geleerd hoe groot ik ben, zodat hij me door goede poortjes op stations kan helpen."
Marjolein waarschuwt mensen wel dat een pleegpuppy heel veel tijd kost. Ze doet het voor mensen zoals Tamara. Elke keer als een puppy na ongeveer een jaar klaar is voor zijn opleiding, moeten Marjolein en haar gezin weer afscheid nemen van hun trouwe viervoeter. Dat vinden ze heel moeilijk, maar toch doen ze het steeds weer. "Het is zulk mooi en dankbaar werk en je doet er iemand echt veel geluk mee. En wij vinden het leuk om te doen want we houden enorm van dieren."

Puppypleeggezinnen gezocht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.