Star Wars Identities in Utrecht rolt rode loper uit

UTRECHT - In Utrecht is de feestelijke opening van Star Wars Identities: The Exhibition. Vanaf 19.00 uur ligt de rode loper klaar bij de Cinemec in Leidsche Rijn. Zaterdag is de publieksopening, waarbij ook burgemeester Jan van Zanen aanwezig zal zijn.
De tentoonstelling blijft tot en met 11 maart in Utrecht en vervangt de Harry Potter-expo in Cinemec. Star Wars Identities bevat onder meer tweehonderd unieke rekwisieten, kostuums en tekeningen. Bezoekers kunnen interactief op zoek gaan naar hun eigen identiteit. De vraag hierbij is: welk personage zou jij zijn als je een Star Wars held was? Een oude, wijze Jedi Master? Een Twi'lek? Of misschien wel een Ewok met fighter-pilot expertise?
Uitgerust met een audiotour en een speciale polsband ervaart de bezoeker een zogenoemde identity quest waarbij aspecten van het eigen karakter gecombineerd worden met fictieve elementen uit het Star Wars universum. Het verhaal van elk personage uit de sciene fiction-reeks wordt daarnaast verteld aan de hand van originele objecten uit de Lucasfilm Archives.
De collectie in Utrecht is vooral gebaseerd op de zes eerste episodes. Daarnaast komen ook items aan bod uit The Clone Wars en een aantal uit Star Wars Episode VII: The Force Awakens.
De rondreizende expositie begon in 2012 in het Canadese Montreal en kwam in 2014 naar Europa. Na Londen is nu dus Utrecht aan de beurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.