Instellingen

Frustratie over parkeerboetes bij Utrechtse school: "Ik denk dat ze targets hebben"

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - Ouders van de Utrechtse basisschool De Beiaard willen dat er snel een einde komt aan de parkeerboetes die geregeld worden uitgeschreven tijdens het wegbrengen van de kinderen.
In de wijk Tuindorp-Oost geldt tussen 06.00 uur en 11.00 uur betaald parkeren. Rond de school is niet overal een betaalautomaat te vinden en het wegbrengen duurt bovendien maar even. Daarom betalen veel ouders niet. Parkeerwachten, soms ook met scanwagens, maken hier korte metten mee.

OP DE LOER

De controleurs zouden zelfs loeren op hun kans. "Ze staan verdekt opgesteld en verschijnen ineens als de kinderen naar school worden gebracht", vertelde vader Jan vanmorgen op Radio M Utrecht. "Aan die paar minuten hebben ze genoeg om veel bonnen te schrijven."
"Misschien hebben de controleurs targets en zijn ze meteen klaar met werken als ze hier zijn geweest", zei moeder Annet. Ouders hebben de parkeerwachten aangesproken op de bekeuringen, maar zij zouden onvermurwbaar zijn.
Laat er geen misverstand over bestaan, de ouders zijn voor betaald parkeren in Tuindorp-Oost. "Alles voor een leefbare wijk", aldus Jan. "Het gaat ons erom dat je geen bon zou moeten krijgen als je even je kind wegbrengt. Daarvoor is het betaald parkeren niet ingevoerd."

RAADSLID

SP-raadslid Michel Eggermont is op de hoogte van de kwestie. "Na een raadpleging onder bewoners zijn deze parkeertijden hier ingevoerd. Mensen zetten in het verleden hun auto in Tuindorp-Oost neer, om vervolgens hun fiets uit de achterbak te halen en naar hun werk te gaan. Er moet dus wel gecontroleerd worden, maar ik denk dat de gemeente geen bonnen moet schrijven voor mensen die even hun kind wegbrengen. Als ze langer op school moeten zijn, voor een bijeenkomst bijvoorbeeld, moeten ze wel gewoon moet betalen."

GEMEENTE

De gemeente is door ouders ingelicht over de boetes, maar wilde vanmorgen niet meewerken aan de Radio M-reportage bij De Beiaard. De gemeente Utrecht beaamt wel dat het niet de bedoeling is dat ouders een boete krijgen in het tijdsbestek dat ze hun kind wegbrengen."Dan kunnen we de bonnen aanvechten", reageert een van de ouders.
Volgens de gemeente is het ook niet zo dat controleurs de school op de korrel hebben. "En uit de bosjes springen doen ze zeker niet", aldus een woordvoerder. Overigens stonden er vanmorgen toevallig net geen parkeerwachten bij de school. "Het regent, dan komen ze niet", grapten de ouders.

Live-verslag bij De Beiaard (07.40 uur)
Live-verslag bij De Beiaard (08.40 uur)
Ouders die hun kind naar school brengen krijgen massaal parkeerboetes in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.