RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zorgen om veiligheid bouwplaatsen Utrecht Centraal

UTRECHT - De PvdA in Utrecht maakt zich zorgen over de veiligheid op de bouwplaatsen rond Utrecht Centraal. Naar aanleiding van een ongeluk vorige week stelde de partij vragen aan het college.

Bij Utrecht Centraal viel een zogenaamde verreiker uit de stroppen van een torenkraan. Daarbij zijn een zeecontainer en de verreiker zelf ernstig beschadigd. Er vielen geen slachtoffers bij het ongeluk.

De PvdA wilde van het college weten of de gemeente maatregelen neemt om ongelukken te voorkomen. Wethouder Jansen (SP) antwoordde daarop dat toezicht op de veiligheid op de bouwplaats geen verantwoordelijkheid is van de gemeente. Volgens Jansen is de rol van de gemeente bij het onderzoek, maar ook bij de controle op de veiligheid beperkt.

Omdat er geen slachtoffers zijn gevallen doet de inspectie SZW (de oude arbeidsinspectie) geen onderzoek. Een oproep van de PvdA om de inspectie aan te sporen bij dit soort ongevallen wel op te treden te doen, kreeg geen steun van de wethouder. De PvdA noemt die houding 'formalistisch'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -