Veroordeelde babyschudder hoort eis in zaak geweldadige overval

UTRECHT - Tegen Utrechter Jeffrey S. is een jaar cel geëist voor een gewelddadige straafroof. In januari vorig jaar zou hij twee dames hebben overvallen. De vrouwen zijn bedreigd met een mes en er is bijna 900 euro buit gemaakt.
Volgens het openbaar ministerie hebben de slachtoffers nog dagelijks te kampen met de gevolgen van de overval. "Ze durven niet meer alleen te gaan pinnen of boodschappen te doen. Dit heeft er enorm ingehakt bij ze", aldus een woordvoerder van het OM.

BABYSCHUDDER

De Utrechter is eerder veroordeeld voor de dood van zijn één maand oude dochtertje Cherise. Zij stierf in 2013 in het ziekenhuis. De baby werd daar binnengebracht met hersenbloedingen, gebroken ribben en een gebroken beentje. De rechter oordeelde dat S. drie jaar de gevangenis in moet, maar hij ging in
.
Eerder dit jaar veroordeelde de rechter Jeffrey S. al voor een woningoverval in Groenekan. Samen met een man uit Heerenveen bedreigde hij de bewoner met een nepwapen en gebruikte een stroomstootwapen. De mannen hebben uiteindelijk de huistelefoon, horloges en 1200 à 1300 euro gestolen. De Utrechter kreeg daarvoor al zes jaar gevangenisstraf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.