Instellingen

"Utrecht laks tegen malafide verhuurders"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Twee partijen in de Utrechtse raad vinden dat de gemeente te laks optreedt tegen malafide huisbazen. De PvdA spoorde het college aan om vaart te maken, en kreeg daarbij steun van Student & Starter.
De PvdA vroeg aandacht voor huurders van huisjesmelkers Chang en Van Hooijdonk. Die zijn al jaren in het nieuws, omdat huurders beweren dat ze te hoge huren vragen, huurders intimideren en te weinig onderhoud plegen aan hun panden. De PvdA vindt die situatie zo langzamerhand schrijnend.
Wethouder Jansen (SP) herkende zich niet in de kritiek. Volgens de wethouder doet de gemeente alles wat in haar macht ligt. Zo wordt er extra toezicht gehouden op vijfendertig panden, zijn er boetes opgelegd en worden er procedures gevolgd. Maar, zo liet de wethouder weten, voor elke maatregel gelden termijnen waar de gemeente zich aan moet houden. Sneller kan het dus niet.
De PvdA vroeg verder naar de mogelijkheden om de bedrijfsactiviteiten van de twee verhuurders te beëindigen. Jansen antwoordde daarop dat hij dat graag zou willen, maar dat daarvoor de rechtsmiddelen ontbreken. Wat hij daarmee bedoelt is dat de verhuurders geen strafbare feiten plegen die sluiting van hun panden rechtvaardigen. Hij zei dat het aanpakken van malafide verhuurders vooral een zaak van de lange adem is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.