Bekende Nederlanders onder de indruk van Star Wars Identities

UTRECHT - Star Wars Identities opent zaterdag pas de deuren, maar bekend Nederland kon vanavond al een kijkje nemen in de Utrechtse Cinemec. De officiële opening van de expositie over de beroemde filmreeks werd druk bezocht.
"Mijn vader was altijd wel een grote fan van Star Wars. Vandaag is zijn verjaardag en hij is er ook bij. Toen ik heel klein was, was ik altijd fan van Star Wars. Videospelletjes spelen en zo is dat een beetje ontstaan", aldus zanger Vinchenzo. Hij deed mee aan talentenjacht The Voice.

BOBA FETT

Op de rode loper stonden ook Stormtroopers. Boba Fett's originele kostuum is in de expositieruimte te zien en dat is speciaal voor Jeremy Bulloch. Hij speelde de schurk ooit.
Toen de eerste film in 1977 in première ging, had hij nooit gedacht dat de reeks zo beroemd zou worden. Bulloch: "Het gaat maar door en door. Mensen gaan nog altijd met een glimlach naar de bioscoop. Ik ben trots dat ik erbij betrokken was."
Ook burgemeester Van Zanen was van de partij. "Ik was meer van Star Trek. Maar dit is toch ook wel leuk. Het is mooi dat juist in Leidsche Rijn, waar ooit Romeinen woonden, nu de toekomst aandacht krijgt. Ze weten Utrecht te vinden, ik ben trots dat de expositie hier te zien is."

DARTH VADER

In de expositieruimte zijn zo'n beetje alle pakken en kostuums uit de films te zien. Voor Darth Vader is een aparte zaal ingericht.
De rondreizende expositie begon in 2012 in het Canadese Montreal en kwam in 2014 naar Europa. Na Londen is nu dus Utrecht aan de beurt.
De tentoonstelling is tot en met 11 maart 2018 te zien en vervangt de Harry Potter-expo.

Star Wars Identities al even te zien

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.