Abcoude krijgt zwembad en sporthal

ABCOUDE - Abcoude krijgt een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten; 26 raadsleden stemden voor en eentje was tegen.
Het besluit werd met luid applaus ontvangen door allle mensen op de publieke tribune. Inwoners van Abcoude hebben jaren gestreden voor de nieuwe voorzieningen en ze zijn opgelucht dat hun sportplan eindelijk is goedgekeurd, zegt voorzitter Corine van der Linden van stichting zwembad Abcoude.
"Het is echt fantastisch. De hele zaal was bommetjevol. Iedereen sprong op en sloeg aan het juichen. Eén van de raadsleden zei tegen me: ik heb nog nooit zoveel inwoners in één klap zo blij gezien."
In het nieuwe complex moeten twee gymzalen en een zwembad met zes banen komen. Het gebouw moet het in 2015 gesloten Meerbad en de verouderde Kees Bonzaal vervangen. Die laatste sluit in 2019.
Het bouwteam, waar alle betrokken instanties inzitten, komt vandaag al bij elkaar voor een eerste vergadering. Als alles voorspoedig verloopt, wordt de aanbesteding voor de bouw van het sportcomplex aan het einde van dit jaar uitgeschreven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.