Elke week koopzondag in Oudewater

OUDEWATER - Winkels in Oudewater mogen vanaf nu elke zondag open. Voorheen was dit vier zondagen per jaar. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad gisteravond besloten.
De gemeente wil mee in de landelijke trend van zondagopenstelling. Wethouder Bob Duindam wil zo voorkomen dat inwoners van Oudewater op zondag hun geld elders uitgeven. Ook hoopt hij meer te verdienen aan toeristen.

WINKELIERS

Of er veel winkels gebruik gaan maken van de mogelijkheid is nog de vraag. Tot nu toe hebben drie winkels aangegeven open te zullen gaan op zondag. Vooral de HEMA is blij met het besluit van de gemeenteraad.
Andere winkeliers reageren dat zij extra personeel moeten inhuren om op zondag open te kunnen gaan. Ze verwachten niet dat de omzet voldoende stijgt om dat te kunnen bekostigen. Zo kunnen de bakker en drogist geen goedkope weekendkrachten aannemen omdat er altijd een vakman aanwezig moet zijn.

RUSTDAG

De christelijke partijen stemden tegen omdat er alleen maar financiële belangen in het geding zouden zijn. Duindam zegt met deze groep rekening te houden door de winkels alleen tussen 12.00 en 18.00 uur open te laten gaan.
Wethouder Duindam gaat het besluit over een jaar evalueren.

Winkelier: "We worden een soort museum in Oudewater."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.