Montfoort kiest toch voor rubberkorrels op kunstgras

MONTFOORT - De nieuwe kunstgrasvelden in Montfoort krijgen toch een laag van rubbergranulaat. Afgelopen voorjaar stelde de gemeente de aanleg van drie nieuwe velden uit, vanwege maatschappelijke onrust over de veiligheid van de korrels. Montfoort heeft echter vertrouwen in een onderzoeksrapport waaruit blijkt dat het omstreden materiaal de gezondheid niet schaadt.
De gemeente wil naast de twee bestaande kunstgrasvelden op sportpark Hofland drie nieuwe kunstgrasvelden laten aanleggen. Het onderzoek dat de gemeenteraad eiste richtte zich onder meer op de risico's van zogenoemde sbr-korrels (rubber), kurk en de kunststoffen EPDM en TPE. Alle materialen blijken veilig, aldus het rapport. Wel lopen de kosten flink uiteen.

BEZWAREN OVERBOORD

De gemeenteraad heeft voor de sbr-korrels gekozen en zet daarmee de aanvankelijke bezwaren overboord. Wel moet de gemeente ervoor zorgen dat duidelijk is waar het materiaal vandaan komt en moet er gecontroleerd worden of het echt voldoet aan de aangescherpte norm voor rubbergranulaat.
Sportvelden met kunstgras hebben een flexibele laag nodig, om het veld bespeelbaar te maken. Materialen als rubber, kurk en kunststof zorgen er onder meer voor dat de bal goed stuitert.

KINDCENTRUM

De aanleg van de drie kunstgrasvelden is onderdeel van een groot bouwproject rond
. De gemeenteraad van Montfoort heeft gisteravond ingestemd met de komst van een 'integraal kindcentrum' voor drie basisscholen, een kinderdagverblijf voor peuters en een buitenschoolse opvang.
De nieuwe sportvelden, die volgend jaar zomer worden aangelegd, moeten ook door de kinderen van het nieuwe schoolgebouw kunnen worden gebruikt. De drie scholen (de Hobbitstee, de Howiblo en de Graaf Jan van Montfoort) nemen na de zomervakantie van 2019 hun intrek in de nieuwbouw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.