Instellingen

Gouden Kalf voor Jean van de Velde uit Utrecht, Brimstone winnaar van de avond

UTRECHT - Regisseur Jean van de Velde uit Utrecht heeft vanavond een Gouden Kalf gewonnen voor zijn film Bram Fischer. Van de Velde kreeg de prijs voor het scenario dat hij schreef, en versloeg in die categorie Martin Koolhoven (Brimstone) en Jan Eilander (Layla M.). Brimstone won de prijs voor beste film.
Brimstone werd de grote winnaar van de avond bij het Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. De film won zes Gouden Kalveren, onder meer voor beste regisseur, beste camera en beste muziek (van Tom Holkenborg, beter bekend als JunkieXL).

BESTE ACTEUR EN ACTRICE

Het Gouden Kalf voor beste acteur ging naar Peter Paul Muller voor zijn rol in Bram Fischer. Nora El Koussour won het Gouden Kalf voor beste actrice voor haar rol in Layla M.
Alle winnaars zijn hier te vinden.

BRIMSTONE

Brimstone gaat over een demonische priester, gespeeld door Guy Pearce, die plotseling verschijnt in het leven van een onschuldige jonge vrouw (Dakota Fanning). Carice van Houten speelt in de film de vrouw van de priester.

BRAM FISCHER

De film van regisseur Jean van de Velde gaat over de Zuid-Afrikaanse advocaat Bram Fischer die in 1963 Nelson Mandela bijstond nadat hij is beschuldigd van terrorisme. De film is helemaal in Zuid-Afrika en gemaakt en had op hoofdrolspeler Peter Paul Muller na ook een volledig Zuid-Afrikaanse cast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.