Instellingen

"Snel oplossing voor verkeersonveilige Zangvogelweg"

AMERSFOORT - Er moet snel een structurele oplossing komen voor de onveilige verkeerssituatie op de Zangvogelweg in Amersfoort. Dat zegt Amersfoort2014, die hierover raadsvragen stelt. Mavo Muurhuizen zit in die straat gevestigd en trok eerder deze week aan de bel over de verkeersveiligheid in de straat.
"De bus rijdt heel vaak dicht op je, waardoor je moet stoppen omdat 'ie je anders aanrijdt", zei een leerling eerder deze week tegen RTV Utrecht. "We horen regelmatig terug van de leerlingen dat ze gewoon door de bus naar de kant worden gereden, tegen geparkeerde auto's aan. Tot nu toe is het altijd net goed gegaan", zei een moeder.
Volgens Amersfoort2014 vindt de wethouder dat er niet zoveel aan de hand is in de Zangvogelstraat. De partij betreurt dit en ziet het liefst dat er een fietspad aan de kanaalzijde komt, of dat er eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd. Een andere oplossing is om aan de achterkant van de school een uitgang voor fietsers te maken. De partij wil weten of het stadsbestuur deze oplossing wil onderzoeken.
Vanaf volgend jaar worden in dezelfde straat 900 leerlingen tijdelijk gehuisvest van het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium vanwege een verbouwing. Amersfoort2014 vraagt zich af of het college weet dat de verkeersproblematiek hierdoor nog gevaarlijker wordt.

Raadsvragen vanwege onveilige verkeerssituatie Zangvogelweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.