Instellingen

Half jaar cel voor Jan K. na ontucht via internet

© ANP
DE MEERN - Jan K. uit De Meern moet een half jaar de gevangenis in voor ontucht met een minderjarig meisje. De rechter heeft hem vandaag veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De 48-jarige K. liet zijn slachtoffer seksueel getinte foto's van zichzelf maken en naar hem opsturen.
Het meisje uit Zeeland was indertijd 14 jaar oud. Ze was via een chatsite met K. in contact gekomen. K. had zich als een jongen van haar leeftijd voorgedaan en wist haar zover te krijgen dat ze foto's van zichzelf naar hem stuurde.
Het slachtoffer zegt dat hij haar ook dwong door te dreigen haar ouders te vertellen wat ze had gedaan. Op die manier zou hij geprobeerd hebben een afspraak met haar te maken, maar volgens de rechter ontbreekt daarvoor bewijs.
Het meisje liep door het misbruik een ernstig trauma op. De rechtbank in Utrecht neemt het K. kwalijk dat hij te weinig verantwoordelijkheid voor zijn daden heeft genomen. Daarom krijgt hij een gevangenisstraf en moet hij het meisje een schadevergoeding van ruim 4.000 euro betalen.
K. woont inmiddels niet meer in De Meern.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.