Nederlandstalige artiesten verzamelen in TivoliVredenburg voor Buma NL Awards

UTRECHT - Artiesten van eigen bodem staan vandaag centraal in Utrecht. In TivoliVredenburg worden de Buma NL Awards uitgereikt.
André Hazes maakt met zijn vier nominaties de grootste kans op een Buma NL Award. Rapper Boef en levensliedzanger John West werden elk drie keer genomineerd.
Tijdens de awardshow wordt er onder meer een prijs uitgereikt voor het meest succesvolle album in de categorieën populair, Hollands, urban en alternatief.
Alle nominaties zijn hier terug te lezen.

DAGVULLEND PROGRAMMA

Voorafgaand aan de awardshow is er een dagvullend programma voor de artiesten. Dat gaat van tips over hoe je je kunt voorbereiden op een interview tot een cursus tekstschrijven.
"De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziekindustrie", zegt de organisatie.
Vanaf 21.00 uur worden de Buma NL Awards uitgereikt. Bingo FM heeft vandaag een live-uitzending vanuit TivoliVredenburg. De presentatoren van Bingo FM interviewen daar diverse artiesten.